#9 - Kummardan teie ees tänutundega

Raptori mootor (taaskasutatakse 1000 korda) (pärineb siit)

Me kõik teame palju näiteid kuulsatest juhtidest ja liideritest. Aga kas keegi meist on kunagi mõelnud selle peale, kuidas üldse saab kirjeldada sõna “liider/juht”, mida see tähendab? Probleem on selles, et me ei kuluta piisavalt aega selle mõtlemisele, sest me arvame, et teame, mis on hea ja halb juhtimine ja kuidas see välja näeb. Me näeme ja tunneme juhtimist kogu aeg - kui läheme toidupoodi, kui tuleme tööle, kui lülitame sisse uudised või vaatame filmi, kui teeme sporti... see on kõikjal. Minu jaoks kirjeldab sõna "juhtimine" inimest, kes on võimeline kõigile organisatsiooni osalejatele lihtsas ja selges keeles selgitama strateegiat, mida ta peab parimaks. Juhtimine on võime näidata oma väärtust ka kõige raskematel hetkedel, ulatada käsi, anda endast parim, et aidata inimesi.

Elon Musk on mees, kes on minu poolt kujundatud juhi eeskuju. PayPal’i loomine ja Ebay’le müük 100$ miljoni eest, selle raha investeerimine kolme nüüdseks populaarse ettevõttesse: Tesla Motors, SpaceX ja SolarCity. Tesla tulevikuplaani koostamine ja avaldamine juba 2006. aastal:
  1. Ehita sportauto
  2. Kasuta seda raha taskukohase auto ehitamiseks
  3. Kasuta seda raha veelgi odavama auto ehitamiseks
  4. pakkuda eespool nimetatud tegevuste käigus ka heitevaba elektrienergia tootmise võimalusi
  5. P.S. Ära räägi kellelegile…
Ma olen kindel, et kõik teavad, kuidas Musk muutus selliseks geeniuseks, nagu me teda täna tunneme. Mulle tundub, et oma visiooniga elektri kohta suutis ta mitte ainult selgitada oma äriplaani ja strateegiat kõigile oma töötajatele, vaid ka kõigile maailma inimestele, kes kasutavad tema tooteid ja toetavad tema visiooni tulevase maailma kohta.


Daniel Ek. Kuigi teda tunneb palju vähem inimesi, kui Elon Musk'i, siis ikkagi paljud inimesed kasutavad tema loomingut. Spotify on muusika ja podcastide kuulamise teenus, mida olen kasutanud juba pikka aega ja olen sellega väga rahul ( ei mingit reklaami :-) ). Kuigi Daniel on ka ettevõtte tegevjuht, arvan, et tema käitumises on ka palju stimuleerivat treeneri stiili. Daniel püüab anda inimestele võimaluse tuua välja oma parimad omadused. Ta püüab anda igale töötajale ainulaadse tööviisi, mis arendaks nende täielikku potentsiaali ja motiveeriks neid. Ta usub, et iga tema töötaja peab välja tooma oma supervõimed, mis tihtipeale seisneb just oma aja prioritiseerimises, milleks Daniel annab neile aega ja ruumi.

Viited:
  • https://www.tobysinclair.com/post/leadership-lessons-spotify-daniel-ek

Comments

Popular posts from this blog

#15 - Eetika

#12 - positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

#13 - OrCam Read