#11 - arendusmudelid ja ärimudelid

Agiilne arendusmudel

Cisco on võrguseadmete ettevõte. Ja see on üks suurimaid ettevõtteid. Cisco ise peab end "maailma juhtivaks võrgutehnoloogiate liideriks. Miks mitte.

Cisco Subscription Billing Platform (SBP) projekt oli algselt kavandatud kosemudeli meetodil, kus olid eraldi projekteerimis-, arendus-, testimis- ja juurutamismeeskonnad, kusjuures iga meeskond töötas järjekorras (just nagu kosemudelile omane on). Selline lähenemine aeglustas arendusprotsessi, mille tulemuseks olid pikemad väljalaske tsüklid, tarnetähtaegadest mahajäämine ja kvaliteediprobleemid. Üks peamisi kosemudeli puudusi on see, et lõppkliendile tutvustatakse uut funktsiooni kindlaksmääratud aja jooksul, nii et lõppkliendil ei ole võimalust pakuda ideid/ anda tagasisidet funktsiooni väljatöötamise käigus.

Selle tulemusena on Cisco tarkvaraarendusmeeskond kiiresti üle läinud agiilsele arendusfilosoofiale, sest agiilne tarkvaraarendus on tarkvaraarenduse metoodika, mis põhineb iteratiivsel ja inkrementaalsel arendusel, mille puhul nõuded ja lahendused arenevad isereguleeruvate eri valdkondade vahelises koostöös.

Cisco andis uue SBP-väljaande õigeaegselt ja ilma seda, et inimesed peaksid öösel töötama. Defektide arv vähenes 40% võrreldes varasemate kosemudeli tulemustega ja defektide lahendamise tõhusus suurenes 14% tänu meeskonna paremale koostööle.


Ärimudeli näitena toon populaarse muusika- ja podcastide teenuse Spotify, mis illustreerib Freemium-mudelit. Freemium-mudel Spotify's - kasutajad said tasuta juurdepääsu muusikale reklaamiga toetatud tasandi raames ja registreeruda premium-liikmeks, kui nad soovisid erifunktsioone avada ja reklaame eemaldada. Täpsemalt pakub Spotify praegu järgmisi plaane:
  • Tasuta versioon, mis annab ligipääsu kogu muusikale, kuid sisaldab reklaami ja muusika kuulamist segamängurežiimis (järgmine laul on täiesti suvaline).
  • Premium-versioon 9,99 euro eest (4,99 eurot õpilastele). Kaasa arvatud võimalus kuulata muusikat offline, eemaldatud reklaam ja saate kuulata muusikat ilma shuffle-režiimita.
  • Peretellimus 14,99 euro eest. Lihtsalt sisaldab 6 premium-kontot


Comments

Popular posts from this blog

#15 - Eetika

#12 - positiivne ja negatiivne näide kasutatavusest veebis

#13 - OrCam Read